research

AzTU-da yeni mərkəz və fakültə yaradıldı

Azərbaycan Texniki Universitetinin (AzTU) Elmi şurasının növbəti iclası keçirilib. İclasda universitet üzrə akkreditasiya özünütəhlil hesabatı müzakirə edilərək t..

2022-12-02
research

AzTU-nun tələbəsi alpaqut üzrə Azərbaycan çempionu olub

Azərbaycan Gənclər və İdman Nazirliyi və Azərbaycan Milli İdman Növləri Assosiasiyasının dəstəyi ilə keçirilən alpaqut turan döyüş sənəti üzrə VII Azərbaycan çempiona..

2022-12-02

AzTU əməkdaşları “ANKOSLink 2022” beynəlxalq konfransında iştirak edib

Azərbaycan Texniki Universitetinin (AzTU) Kitabxana İnformasiya Mərkəzinin direktoru Xəyalə Hacıyeva və kitabxana işlərinin avtomatlaşdırılması və rəqəmsallaşdırılması üzrə baş məsləhətçi ..

2022-12-01

AzTU-da qurulan “Nar” GSM laboratoriyası yeni avadanlıqlarla təchiz edilib

Azərbaycanda İT ixtisasları üzrə təhsil alan tələbələrin peşəkar kadr kimi hazırlanması məqsədilə Azərbaycan Texniki Universitetində (AzTU) təsis edilmiş “Nar” GSM laboratoriyası yeni..

TİKA koordinatoru Dünya Robot Olimpiadasının qalibləri ilə görüşüb

Türk Əməkdaşlıq və Koordinasiya Agentliyinin (TİKA) Bakı nümayəndəliyinin koordinatoru Fatih Yılmaz Azərbaycan Texniki Univerisitetinin (AzTU) “Cezeri Lab” laboratoriyasında D&uu..

research

“Azərbaycanda kiber ekosistemin formalaşması” mövzusunda elmi-praktik konfrans keçirilir

Azərbaycan Texniki Universiteti (AzTU) və Mingəçevir Dövlət Universiteti (MDU) və Türkiyənin Qazi Universitetinin birgə təşkilatçılığı ilə “Azərbaycanda kiber ekosistemin..

research

AzTU-nun məzunu Teymur Qaraisayevin “Qaraheybət” aviasiya poliqonunda şəhid olmasından bir il ötür

2021-ci il noyabrın 30-da saat 10:40 radələrində Dövlət Sərhəd Xidmətinin (DSX) hərbi helikopterinin Xızı rayonu ərazisində yerləşən “Qaraheybət” aviasiya poliqonunda təlim uçu..

Milli Qəhrəman Çingiz Qurbanovun xatirəsinə həsr olunan turnir yekunlaşıb

Azərbaycan Texniki Universitetinin (AzTU) Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsinin (THİK) və İdman klubunun birgə təşkilatçılığı ilə Milli Qəhrəman, AzTU-nun məzunu Çingiz Qurbanovun xatirə..

2022-11-29
research

AzTU-nun dosentinin həmmüəllifi olduğu dərslik ingilis dilində nəşr edilib

Azərbaycan Texniki Universitetinin (AzTU) dosenti,  Azərbaycan Respublikası Mərkəzi Bankının Ödəniş sistemləri və hesablaşmalar departamentinin böyük mütəxəssisi Xəyalədd..

2022-11-28

AzTU-nun rektoru FHN Akademiyasının rəisi ilə görüşüb

Fövqəladə Hallar Nazirliyinin (FHN) Akademiyasının rəisi general-mayor Baba Salayevin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Azərbaycan Texniki Universitetinə (AzTU) səfər edib. Sə..

2022-11-28

AzTU-nun tələbəsi, Vətən müharibəsi şəhidi Tural Xudiyevin doğum günüdür

Azərbaycan Texniki Universitetinin (AzTU) tələbəsi, Vətən müharibəsində şəhidlik zirvəsinə yüksələn Tural Xudiyev 27 noyabr 1998-ci ildə anadan olub.  2005-2016-cı illərdə Xətai rayonu..

2022-11-27

AzTU-nun tələbəsi Avropa çempionu olub

Azərbaycan Texniki Universitetinin (AzTU) birinci kurs tələbəsi Raul Qasımzadə Yunanıstanın Afina şəhərində keçirilən uşu-kunq fu üzrə Avropa çempionatınının yeniyetmələr arasında s..

2022-11-25
research

“Ali təhsildə dəyişikliklər: yeni tendensiya və tətbiqlər” mövzusunda seminar

Noyabrın 25-də Türkiyənin TED Universitetinin rektoru İhsan Sabuncuoğlunun “Ali təhsildə dəyişikliklər: yeni tendensiya və tətbiqlər” mövzusunda seminarı keçirilib. Semin..

2022-11-25