Layihələr

"Erasmus" Mübadilə Proqramı

Erasmus Nədir?

Erasmus təhsil, təlim, gənclər və idmanı dəstəkləyən Avropa İttifaqı (Aİ) proqramıdır. Aİ tərəfindən maliyyələşdirilən Erasmus proqramı tələbə və müəllim mübadiləsinin həyata keçirilməsini dəstəkləyir. Proqramın adı 15-ci əsrdə yaşamış İntibah dövrünün humanizm hərəkatının qabaqcıllarından, Holland əsilli mütəfəkkir Desiderius Erasmusun adından götürülüb.

Erasmusun məqsədi:

-       Xarici ölkə universitetləri ilə əməkdaşlığın genişləndirilməsi

-       Tələbələr üçün xaricdə təhsil/təcrübə imkanı təmin etmək

-       Müəllimlər üçün xaricdə tədris/təlim imkanı təmin etmək

Erasmusun faydaları:

-       Yeni insanlarla və mədəniyyətlərlə tanışlıq

-       Xarici dil biliyinin təkmilləşdirilməsi (belə ki, ingilis dilinin istifadəsi ilə yanaşı, xarici universitetdə yerli dil kursu təklif edilir)

-       Ölkədən kənarda sərbəst yaşamaq və qərar qəbul etmək təcrübəsi

Mübadilə müddəti:

Tələbə üçün təhsil mübadiləsi: 3-12 ay

Tələbə üçün təcrübə mübadiləsi: 2 ay

Pedaqoji/inzibati heyət mübadiləsi: 1 həftə

Mübadilə üçün şərtlər:

Tələbələr:

-       Təhsil pilləsinin ilk semestrini tamamlamış olmaq

-       ÜOMG bakalavr üçün minimum 75, magistratura üçün minimum 85

-       Dil biliyi minimum B2 (Seçim zamanı sertifikat təqdim edənlərə üstünlük verilir)

Pedaqoji/inzibati heyət:

-       Tam ştatlı pedaqoji/inzibati heyət (olmadığı və ya uyğun gəlmədiyi halda, yarım ştat və saat hesabı müəllimlərin müraciəti nəzərə alınacaq)

-       AzTU-da iş təcrübəsi müddəti qeyd olunan CV (5 ildən artıq təcrübəsi olanlar üstünlük əldə edir)

-       Dil biliyi minimum B2 (Sertifikat təqdim edənlərə üstünlük verilir)

Səyahət xərcləri:

Mübadilə müddətində tələbələr getdiyi universitetdəki təhsil haqqından azad olur. Proqramda iştirak edən tələbə və müəllimlərin xərcləri Avropa İttifaqı tərəfindən müvafiq olaraq təqaüd və ezamiyyə xərci şəklində ödənilir. Ödənişlərə daxildir:

-       Yol xərci (məsafəyə görə hesablanır)

-       Tələbə üçün aylıq təqaüd (qalmaq və gündəlik xərclər daxil olmaqla)

-       Müəllimlər üçün günlük ezamiyyə xərci (qalmaq və gündəlik xərclər daxil olmaqla)

Ətraflı məlumat üçün:

Beynəlxalq əlaqələr şöbəsinə müraciət edə bilərsiniz.

Əsas bina, 3-cü mərtəbə, 325-ci otaq

Email: erasmus@aztu.edu.az