Ana səhifə Xəbərlər AzTU müəllimi “Landau school”un şagirdi ilə birgə proqram blokları hazırlayıb

AzTU müəllimi “Landau school”un şagirdi ilə birgə proqram blokları hazırlayıb

31.10.2023     374     AzTU

Azərbaycan Texniki Universitetinin (AzTU) baş müəllimi Natiq Qurbanov Bakı şəhəri, “Landau school”un  11-ci sinif şagirdi Əmir Quliyevlə birgə proqram blokları hazırlayıb.

Proqram bloku NoSQL tipli verilənlər  bazasında real iş vaxtında məlumatların kütləvi miqrasiyası üçün “Microsoft Azure Bulud” texnologiyaları əsasında hazırlanıb.

“Microsoft Azure Bulud” platforması üzrərində NoSQL tipli verilənlər bazasında miqrasiya prosesinin performansı, təhlükəsizliyi və davamlılığı test edilib.

Senior lecturer of Azerbaijan Technical University (AzTU) Natig Gurbanov prepared a joint program blocks with Amir Guliyev, a student of the 11th grade of “Landau school” in Baku.

The software block is developed on the basis of “Microsoft Azure cloud” technologies for mass migration of data in real time in a NoSQL type database.

Performance, security and continuity of migration process in NoSQL type database on” Microsoft Azure Cloud " Platform has been tested.